Tapety Bartycka paw.129

Polityka prywatności (ochrona danych osobowych Użytkowników Serwisu)

1. Administrator danych osobowych

Administratorem danych osobowych Użytkownika jest Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM” z siedzibą w Warszawie przy ul. Bartyckiej 24/26, wpisane do Rejestru Stowarzyszeń, innych Organizacji Społecznych i Zawodowych, Fundacji oraz Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej i Rejestru Przedsiębiorców prowadzonych przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000047803, zwane dalej „Stowarzyszeniem” lub ,,Administratorem’’.

Wszelkie uwagi, komentarze i pytania, dotyczące ochrony danych osobowych można kierować:

  • listownie na adres: Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM”, ul. Bartycka 24/26 paw. 222A, 00-716 Warszawa
  • drogą elektroniczną na adres e-mail: kontakt@bartycka24.pl.

2. Zakres zastosowania Rozporządzenia

Przetwarzanie danych osobowych przez Stowarzyszenie regulują przepisy rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), dalej jako „Rozporządzenie”, a także polskie przepisy prawa obowiązujące w tym zakresie.

3. Cele przetwarzania danych osobowych Użytkownika oraz podstawa prawna przetwarzania

Dane osobowe Użytkownika będą przetwarzane w celu:

a) umożliwienia bieżącego korzystania z serwisu (przeglądania umieszczonych treści) - podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 pkt f) Rozporządzenia, polegający na przekazaniu Użytkownikowi określonych treści zamieszczonych w serwisie przez Administratora,

b) prowadzenia przez Administratora marketingu oraz statystyk i analiz dotyczących korzystania z serwisu -  podstawą prawną przetwarzania danych jest prawnie uzasadniony interes administratora zgodnie z art. 6 ust. 1 pkt f) Rozporządzenia, polegający na możliwości prowadzenia marketingu, przedstawiania użytkownikom informacji o oferowanych produktach i usługach oraz zwiększeniu zainteresowania tymi produktami i usługami,

c) wysyłania Użytkownikowi materiałów marketingowych i oferty w sposób, który Użytkownik sam wybrał (newsletter lub formularz kontaktowy) – podstawą przetwarzania danych będzie wyrażona przez Użytkownika zgoda.

4. Profilowanie - czyli dostosowywanie reklam/ofert w oparciu o pozyskane dane o użytkowniku np. historii zamówień, danych osobowych i preferencji zakupowych:

Obecnie nie jest stosowany żaden proces zautomatyzowanego podejmowania decyzji lub profilowania, który mógłby wywoływać wobec Użytkownika skutki prawne lub jakiekolwiek inne znaczące skutki. Działania polegające na dopasowaniu Użytkownikowi wyświetlanych treści w oparciu o jego zachowania w sieci oparte są na automatycznie zapisywanych w przeglądarce plikach cookies. W celu zaprzestania korzystania z tych funkcji, użytkownik może zmienić ustawienia przeglądarki, co opisano w pkt. 6.13.

5. Zakres informacji pozyskiwanych o Użytkowniku.

  1. Serwis realizuje funkcje pozyskiwania informacji o Użytkownikach i ich zachowaniu w następujący sposób:
    1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach dane osobowe (formularz kontaktowy i newsletter), przy czym polem obowiązkowym do wypełnienia jest wyłącznie adres email Użytkownika i treść wiadomości. Uzupełnienie pozostałych pól (imię, numer telefonu do kontaktu) jest dobrowolne.
    2. poprzez zapisywane w urządzeniach końcowych pliki cookie (tzw. "ciasteczka"),
    3. poprzez gromadzenie logów serwera www przez operatora hostingowego funkcjonującego pod adresem www.bartycka24.pl, serwis może ponadto zapisać informacje o parametrach połączenia (oznaczenie czasu, adres IP, odpowiedź serwera)
    4. poprzez usługę analityczną Google Analytics, dzięki której wyciągane są wnioski na temat użytkowników korzystających z portalu, częstotliwości ich przebywania na witrynie oraz określenie podstron, na które wchodzą,
    5. poprzez usługę Google Search Console dzięki której analizowane jest zachowanie użytkowników korzystających z portalu Bartycka24.pl przy wykorzystaniu wyszukiwarki Google.pl,
    6. Facebook Pixel kod umieszczony na witrynie umożliwiający śledzenie skuteczności kampanii reklamowych oraz umożliwia tworzyć listy remarketingowe
      do potencjalnych użytkowników – osób, które już podjęły działania na naszym portalu,
    7. Google Tag Manager, który umożliwia pracę ze wszystkimi skryptami i kodami śledzenia zamieszczonymi w witrynie.
  2. Dane podane w formularzu kontaktowym czy w momencie zapisywania się do newslettera są przetwarzane w celu wynikającym z funkcji tego elementu serwisu, tj. w celu udzielenia odpowiedzi na złożone zapytanie lub przesłanie zamówionej informacji marketingowej.  Dane osobowe podane w tym celu przez Użytkownika nie będą dalej przetwarzane i przekazywane podmiotom trzecim bez jego zgody, za wyjątkiem podmiotów, którym Administrator zleca usługi związane z prowadzeniem serwisu:
    1. Firma hostingowa obsługująca serwer witryny oraz serwer pocztowy:
      Nazwa.pl: nazwa.pl sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Mieczysława Medweckiego 17, 31-870 Kraków, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000594747, NIP: 6751402920, REGON: 120805512.
    2. Firma obsługująca usługę wysyłki poczty w postaci newsletterów:
      Freshmail spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie przy alei 29 Listopada 155 C, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000497051, REGON: 123040091, NIP: 6751496393.


6. Informacja o plikach cookies.

  1. Serwis korzysta z plików cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu. W ramach witryny internetowej zbierane są również pliki cookies wykorzystywane przez następujące usługi w celach statystycznych: Google Analytics, Google Search Console, Facebook.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
    1. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
    2. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google;
    3. Utrzymania sesji dla zalogowanego użytkownika
  5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez Użytkownika.
  6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies.
  7. Jeśli użytkownik nie chce otrzymywać plików cookies, może zmienić ustawienia przeglądarki. Administrator zastrzega, że wyłączenie obsługi plików cookies niezbędnych dla procesów uwierzytelniania, bezpieczeństwa, utrzymania preferencji użytkownika może utrudnić, a w skrajnych przypadkach może uniemożliwić korzystanie ze stron www.
  8. W celu zarządzania ustawieniami cookies wybierz z listy poniżej przeglądarkę internetową/ system i postępuj zgodnie z instrukcjami:
    1. Edge
    2. Chrome
    3. Safari
    4. Firefox
    5. Opera
    6. Android
    7. Safari (iOS)
    8. Windows Phone
    9. Blackberry
  9. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu. W skrajnych przypadkach całkowite wyłączenie plików cookies może doprowadzić do uniemożliwienia korzystania z serwisu.
  10. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności tych firm, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywanych w statystykach:
    1. Polityka ochrony prywatności Google Analytics http://www.google.com/intl/pl_pl/policies/privacy/
    2. Polityka ochrony prywatności Google Search Console: https://policies.google.com/privacy?hl=pl
    3. Polityka ochrony prywatności Facebook: https://www.facebook.com/privacy/explanation
    4. Polityka ochrony prywatności Google Tag Manager: https://policies.google.com/privacy?hl=pl
  11. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu mogą zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie. W portalu Bartycka24.pl wykorzystujemy pliki cookies do reklam opartych o schemat remarketingu (prezentacja reklam graficznych dla osób które nie spełniły celu marketingowego na portalu).
  12. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: https://www.google.com/ads/preferences/.


7. Logi serwera.

  1. Informacje o niektórych zachowaniach Użytkowników podlegają logowaniu w warstwie serwerowej. Dane te są wykorzystywane wyłącznie w celu administrowania serwisem oraz w celu zapewnienia jak najbardziej sprawnej obsługi świadczonych usług hostingowych.
  2. Przeglądane zasoby identyfikowane są poprzez adresy URL. Ponadto zapisowi mogą podlegać:
    1. czas nadejścia zapytania,
    2. czas wysłania odpowiedzi,
    3. nazwę stacji klienta – identyfikacja realizowana przez protokół HTTP,
    4. informacje o błędach jakie nastąpiły przy realizacji transakcji HTTP,
    5. adres URL strony poprzednio odwiedzanej przez użytkownika (referer link) – w przypadku, gdy przejście do Serwisu nastąpiło przez odnośnik,
    6. informacje o przeglądarce użytkownika,
    7. informacje o adresie IP.
  3. Dane powyższe nie są kojarzone z konkretnymi osobami przeglądającymi strony ani z żadnym narzędziem marketingowym.
  4. Dane powyższe są wykorzystywane jedynie dla celów administrowania serwerem.

8. Okres przechowywania danych osobowych Użytkownika

W przypadku danych osobowych podanych przez Użytkownika w momencie korzystania z formularza kontaktowego dane te są usuwane niezwłocznie po udzieleniu odpowiedzi. Kopie zapasowe na serwerze przechowywane są przez okres 12 miesięcy w celach zapewnienia bezpieczeństwa danych i archiwalnych, a po tym czasie są trwale usuwane. Dane te nie są wykorzystywane w żaden inny sposób przez Administratora.

W przypadku danych osobowych podanych przez Użytkownika w momencie zapisywania się do newslettera, w razie zgłoszenia chęci rezygnacji z newslettera lub wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych, dane tej osoby są niezwłocznie trwale usuwane przez administratora serwisu. Kopie zapasowe na serwerze przechowywane są przez okres 12 miesięcy w celach zapewnienia bezpieczeństwa danych i archiwalnych, a po tym czasie są trwale usuwane. Dane te nie są wykorzystywane w żaden inny sposób przez Administratora. W przypadku odtworzenia portalu z kopii zapasowej Administrator usunie wszystkich użytkowników, którzy wycofali zgodę lub/i ich zgoda przedawniła się.

Dane statystyczne przechowywane są przez okres 24 miesięcy po czym następuje ich automatyczne usunięcie. Logi serwerowe są przechowywane przez cały okres działania serwera.

9. Odbiorcy danych osobowych Użytkownika

Stowarzyszenie będzie przekazywać dane osobowe Użytkownika dostawcom (sub-procesorom), którym zleca usługi związane z prowadzeniem serwisu, np. dostawcom usług IT, agencjom reklamowym, podwykonawcom usług.

  1. Firma hostingowa obsługująca serwer witryny oraz serwer pocztowy:
    Nazwa.pl: nazwa.pl sp. z o.o. z siedzibą w Krakowie, ul. Mieczysława Medweckiego 17, 31-870 Kraków, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 0000594747, NIP: 6751402920, REGON: 120805512;
  2. Firma obsługująca usługę wysyłki poczty w postaci newsletterów:
    Freshmail spółka z ograniczoną odpowiedzialnością z siedzibą w Krakowie przy alei 29 Listopada 155 C, wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego przez Sąd Rejonowy dla Krakowa – Śródmieścia w Krakowie, XI Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS: 0000497051, REGON: 123040091, NIP: 6751496393;
  3. Firma obsługująca kampanie reklamowe: Artixen.net Sp. z o.o. ul. Bohaterów Modlina 48/23 Nowy Dwór Mazowiecki 05-100, NIP: 5311693568, REGON: 363355130, KRS: 594074.

Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez Serwis upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań i w zakresie wynikającym z żądania.

10. Przekazywanie danych osobowych poza Europejski Obszar Gospodarczy

Dane osobowe Użytkownika nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy (EOG).

11. Prawa Użytkownika związane z przetwarzaniem jego danych osobowych

  1. Użytkownik ma następujące prawa związane z przetwarzaniem danych osobowych:
    1. prawo do wycofania zgody,
    2. prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych w celach marketingowych,
    3. prawo dostępu do swoich danych osobowych,
    4. prawo żądania sprostowania swoich danych osobowych,
    5. prawo żądania usunięcia swoich danych osobowych,
    6. prawo żądania ograniczenia przetwarzania swoich danych osobowych,
    7. prawo do przenoszenia swoich danych osobowych.  
  2. Aby skorzystać z powyższych praw, Użytkownik musi skontaktować się ze Stowarzyszeniem (dane kontaktowe w punkcie 1 powyżej).
  3. Każdy Użytkownik może w każdej chwili zgłosić swój sprzeciw wobec przetwarzania danych w celach marketingowych poprzez link dołączany do e-maila z newsletterem jakiego otrzyma Użytkownik.
  4. Prawo wycofania zgody

Dane osobowe Użytkownika mogą być przetwarzane na podstawie zgody (formularz kontaktowy, newsletter). W związku z tym każdy Użytkownik ma prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych w dowolnym momencie. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody Użytkownika przed jej wycofaniem. Użytkownik może wycofać zgodę poprzez wysłanie oświadczenia na adres email, listownie lub poprzez link dołączany do każdego e-maila z newsletterem.

12. Prawo wniesienia skargi do organu

Użytkownikowi przysługuje także prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego zajmującego się ochroną danych osobowych, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

 

Regulamin korzystania z Serwisu

 

I. Informacje ogólne.

  1. Właścicielem i administratorem serwisu internetowego www.bartycka24.pl jest Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM” z siedzibą w Warszawie przy ul. Bartyckiej 24/26, wpisane do Rejestru Stowarzyszeń, innych Organizacji Społecznych i Zawodowych, Fundacji oraz Publicznych Zakładów Opieki Zdrowotnej i Rejestru Przedsiębiorców prowadzonych przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod nr KRS 0000047803, zwane dalej „Stowarzyszeniem”.
  2. Użyte w regulaminie terminy należy rozumieć następująco:
    1. Regulamin  –  niniejszy regulamin określający zasady korzystania z serwisu internetowego bartycka24.pl,
    2. Serwis - serwis internetowy prowadzony przez Administratora pod adresem www.bartycka24.pl, za pośrednictwem, którego Administrator m.in. zamieszcza treści związane z prowadzoną działalnością,
    3. Treść – zawartość serwisu, np. spis firm, promocji, nowości, aktualności, branż, usług, mapy, zdjęcia, filmy wideo,
    4. Administrator serwisu – Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM”, ul. Bartycka 24/26, 00-716 Warszawa,
    5. Właściciel serwisu – Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM”, ul. Bartycka 24/26, 00-716 Warszawa,
    6. Operator Serwisu - Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM”, ul. Bartycka 24/26, 00-716 Warszawa,
    7. Użytkownik – każdy, kto poprzez połączenie z siecią Internet i przeglądarkę internetową wyświetla treści serwisu na ekranie komputera i/lub urządzenia przenośnego, nawiguje po nich i zapoznaje się z nimi w zakresie, który nie wymaga rejestracji,
    8. Newsletter – wiadomości elektroniczne w postaci e-mali wysyłane periodycznie przez Administratora, zawierająca informacje handlowe Sprzedającego lub jego partnerów,
    9. Formularz kontaktowy – wyodrębniona część Serwisu, umożliwiająca kontakt z Administratorem lub pośrednio z firmami powiązanymi z portalem Bartycka24.pl
  3. Korzystanie z Serwisu jest dobrowolne.
  4. Do korzystania z Serwisu niezbędne jest posiadanie przez Użytkownika urządzenia (komputer, telefon komórkowy, tablet lub inne urządzenie) pozwalającego na dostęp do sieci Internet wraz z oprogramowaniem umożliwiającym przeglądanie stron internetowych, akceptującym pliki typu cookies.

 

  1. Zasady korzystania z Serwisu.
  1. Przeglądanie danych zawartych w Serwisie jest bezpłatne i nie wiąże się z żadnymi zobowiązaniami Użytkownika wobec Administratora. Przeglądanie zawartości Serwisu nie wymaga rejestracji.
  2. Serwis prowadzony jest w języku polskim.
  3. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację postanowień regulaminu.
  4. Użytkownik zobowiązuje się do przestrzegania postanowień Regulaminu i przepisów bezwzględnie obowiązującego prawa.
  5. Wszelkie umieszczone w Serwisie nazwy przedsiębiorców oraz nazwy produktów pozostają pod ochroną prawa jako znaki towarowe lub firmy, należące do Stowarzyszenia lub partnerów handlowych Stowarzyszenia. Prawną ochroną objęte są także wszelkie wzory użytkowe publikowane w Serwisie. Jakiekolwiek ich wykorzystywanie, bez uprzedniej pisemnej zgody danego dysponenta znaku towarowego lub firmy lub nazwy handlowej, jest zabronione.
  6. Treść serwisu jest własnością Administratora lub podmiotów, z którymi łączą właściciela stosunki prawne. Kopiowanie zawartości strony, a w szczególności opisów i zdjęć produktów w celach komercyjnych bez pisemnej zgody jest zabronione.
  7. Ochronie prawa autorskiego podlega zawartość Serwisu włącznie z grafikami, logotypy, przyciski, obrazki, jak i ich kompilacje oraz oprogramowanie dostępne w Serwisie stanowiące własność Administratora lub jego dostawców i wykonawców.
  8. Jakiekolwiek przetwarzanie treści przez osoby inne niż właściciel serwisu ponad dozwolone funkcjonalnościami serwisu możliwe jest jedynie po uprzedniej, pisemnej zgodzie wyrażonej przez właściciela.
     

 

  1. Wyłączenie odpowiedzialności Administratora za treści publikowane w Serwisie.
  1. Żadna z informacji zamieszczonych w Serwisie nie stanowi oferty w rozumieniu ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 roku Kodeks cywilny (Dz.U. z 1964 roku, nr 16, poz. 93 z późniejszymi zmianami). Stowarzyszenie dokłada należytych starań, aby wszelkie informacje (w szczególności zdjęcia, teksty, filmy, etc.), które zostały zamieszczone w Serwisie były poprawne i zgodne z rzeczywistym stanem rzeczy, niemniej jednak Stowarzyszenie nie bierze na siebie żadnej odpowiedzialności za poprawność lub zgodność z rzeczywistym stanem rzeczy takich informacji. Stowarzyszenie nie odpowiada za żadne szkody jakie mogą wyniknąć dla osób lub podmiotów korzystających z Serwisu, jak również za szkody mogące wyniknąć z podjęcia działań lub zaniechania działań w oparciu o informacje zawarte w Serwisie.
  2. Serwis może zawierać odpowiednie odnośniki do innych stron internetowych (stron www) lub innych środków przekazu (radio, telewizja, prasa, reklama przestrzenna, etc.). Stowarzyszenie nie odpowiada za dostępność jakichkolwiek usług lub towarów udostępnianych za pomocą stron internetowych lub innych środków przekazu, do których odnośniki mogą znaleźć się w Serwisie. Stowarzyszenie nie odpowiada także za jakiekolwiek szkody wynikające lub mogące wyniknąć, w związku z korzystaniem z takich stron internetowych lub środków przekazu.
  3. Administrator serwisu nie ponosi odpowiedzialności za wszelkie szkody wynikające z korzystania z serwisu, jego funkcjonalności lub opublikowanych treści. Jednocześnie Administrator serwisu zobowiązują się dołożyć wszelkich starań, aby treść zamieszczona przez zespół redakcyjny była najwyższej jakości.
  4. Administrator serwisu zastrzega sobie możliwość występowania błędów technicznych i redakcyjnych w serwisie.
  5. Administrator nie ponosi odpowiedzialności za ograniczenia w możliwości korzystania z Serwisu wynikające z ograniczeń technicznych urządzenia lub oprogramowania wykorzystywanego przez Użytkownika oraz spowodowanych przyczynami niezależnymi od Administratora.
  6. Administrator serwisu zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w serwisie lub opublikowanej przez zespół redakcyjny treści w dowolnej chwili bez uprzedniego powiadomienia.
  7. Stowarzyszenie będzie uprawnione do, bezpośredniego lub za pośrednictwem innych podmiotów lub osób, usuwania z Serwisu wszelkich treści, które zostaną w nim umieszczone lub za jego pośrednictwem udostępnione w sposób sprzeczny z prawem i/lub niniejszym regulaminem, a także treści naruszających interes Stowarzyszenia oraz innych podmiotów lub osób.
  8. Administrator serwisu nie ponosi odpowiedzialności za treść złożonych przez użytkowników oświadczeń w zakresie dotyczącym korzystania z serwisu.
  9. Właściciel serwisu zastrzega sobie prawo do zamknięcia serwisu bez uprzedniego powiadomienia.

 

  1. Niedozwolone działania
  1. Za niezgodne z regulaminem uważa się:
    1. podejmowanie działań utrudniających funkcjonowanie serwisu lub korzystanie z jego treści,
    2. podejmowanie w serwisie działań naruszających prawa osób trzecich, zarówno majątkowe jak i niemajątkowe, w szczególności prawo do prywatności innych osób, ochronę danych osobowych, prawo autorskie i prawo własności intelektualnej, prawo własności przemysłowej, jak też wykorzystywanie informacji uzyskanych za pośrednictwem serwisu do takich naruszeń,
    3. rozpowszechnianie w serwisie treści sprzecznych z obowiązującym prawem, treści wulgarnych i pornograficznych, treści uważanych powszechnie za obraźliwe, naruszających dobra osobiste innych osób lub nieuprawnione korzystanie z cudzego wizerunku,
    4. podejmowanie czynności nakłaniających do popełnienia przestępstwa lub posiadających znamiona popełnienia przestępstwa, propagujących przemoc, niemoralnych, naruszających dobre obyczaje, zasady współżycia społecznego, zwyczaje oraz godzących w dobre imię serwisu, jego właściciela, administratora oraz innych osób,
    5. podejmowanie w serwisie działań polegających na wykorzystaniu jakiejkolwiek funkcjonalności serwisu do publikowania niezamówionej informacji handlowej, prowadzenia nieuzgodnionej z właścicielem lub administratorem serwisu działalności komercyjnej, reklamowej i promocyjnej, rozpowszechniania jakiegokolwiek oprogramowania bez zgody właściciela lub administratora serwisu.
  2. Stowarzyszenie uprawnione jest, bezpośrednio lub za pośrednictwem innych podmiotów lub osób, do usuwania z Serwisu wszelkich treści, które zostaną w nim umieszczone lub za jego pośrednictwem udostępnione w sposób sprzeczny z prawem lub niniejszym regulaminem lub polityką prywatności, a także treści naruszających interesy Stowarzyszenia oraz innych podmiotów lub osób.
  3. Użytkownik ponosi wyłączną odpowiedzialność za naruszenie jakichkolwiek dóbr osobistych lub praw osób trzecich w związku z zamieszczeniem treści lub innymi czynnościami w serwisie. 

 

 

  1. Moduły występujące w serwisie
  1. System wyszukiwania:
    1. Wyszukiwarka ogólna – umożliwia wyszukanie po dowolnym słowie. Wynikiem wyszukiwania będzie spis firm i/lub promocji i/lub nowości, i/lub aktualności spełniające warunki określone w zapytaniu.
    2. Wyszukiwarka zaawansowana – umożliwia wyszukiwanie w oparciu o określone parametry takie jak: spis branż, usług, producentów.
    3. Mapa interaktywna – umożliwiająca wyświetlanie i wydruk wyników wyszukiwania w formie planu z zaznaczonymi pawilonami spełniającymi warunki określone w wyszukiwaniu.
    4. Formularz kontaktowy:
    5. Formularz kontaktowy umożliwia Użytkownikowi kontakt z punktem informacji oraz biurem Administratora w zależności od wybranego tematu zapytania dostępnego w formularzu.
    6. Korzystanie z formularza kontaktowego jest dobrowolne.
    7. Z formularza mogą korzystać osoby pełnoletnie.
    8. Formularz kontaktowy dostępny jest pod adresem – https://www.bartycka24.pl/informacje/kontakt
    9. Korzystając z formularza kontaktowego Użytkownik podaje dane osobowe, umożliwiające udzielenie mu odpowiedzi na złożone zapytanie. Obowiązkowym polem do wypełnienia przez Użytkownika jest wyłącznie adres e-mail. Uzupełnienie pozostałych pól (imię, numer telefonu do kontaktu) jest dobrowolne.
    10. Wypełnienie oznaczonych jako obowiązkowe pól formularza jest niezbędne w celu wysłania wiadomości. Przekazanie tych danych jest niezbędne do identyfikacji nadawcy wiadomości i nawiązania kontaktu z nadawcą wiadomości.
    11. Wszelkie dane kontaktowe udostępnione w formularzu kontaktowym wykorzystane będą tylko w celu odpowiedzi na złożone zapytanie. Szczegóły dotyczące zasad, które stosuje Administrator przy przetwarzaniu danych osobowych zawiera Polityka Prywatności, udostępniona na stronie powyżej niniejszego regulaminu.
    12. Wszelkie uwagi i sugestie pozwalające na doskonalenie formularza zbierane są pod adresem e-mail: kontakt@bartycka24.pl.
  2. Newsletter:
    1. Właścicielem newslettera jest Stowarzyszenie Producentów i Handlowców Budownictwa „DOM” z siedzibą w Warszawie (00-716 Warszawa) przy ul. Bartyckiej 24/26.
    2. Korzystanie z newslettera jest dobrowolne.
    3. Z newslettera mogą korzystać jedynie osoby pełnoletnie.
    4. Przed skorzystaniem należy zapoznać się z regulaminem korzystania z newslettera.
    5. Korzystanie przez Użytkownika z usług świadczonych za pośrednictwem poczty elektronicznej jest uwarunkowane posiadaniem czynnego i poprawnie skonfigurowanego konta poczty elektronicznej.
    6. Newsletter jest bezpłatną usługą, polegającą na informowaniu Użytkowników o promocjach, nowościach, wydarzeniach, konkursach i aktualnościach poprzez okresowe wysyłanie wybranych przez Właściciela serwisu treści drogą elektroniczną w postaci poczty e-mail.
    7. Subskrypcja newslettera polega na wpisaniu adresu poczty elektronicznej, którym dysponuje Użytkownik w odpowiednie pole znajdujące się w stopce strony głównej serwisu.
    8. Użytkownik ma prawo do rezygnacji z usługi newslettera poprzez kliknięcie w odpowiedni link znajdujący się na dole każdego z przesłanych listów elektronicznych.
    9. Adres poczty elektronicznej podany przez Użytkownika dla celów subskrypcji newslettera nie będzie dalej przetwarzany i przekazywany podmiotom trzecim bez jego zgody.
    10. Wszelkie dane kontaktowe udostępnione w formularzu kontaktowym wykorzystane będą tylko w celu wysyłania zamówionej treści marketingowej. Szczegóły dotyczące zasad, które stosuje Administrator przy przetwarzaniu danych osobowych zawiera Polityka Prywatności, udostępniona na stronie powyżej niniejszego regulaminu.
    11. Klient subskrybując newsletter wyraża zgodę na wysyłanie przez Administratora za pomocą newslettera reklam oraz informacji handlowych na konto email Użytkownika.
    12. Właściciel serwisu zastrzega sobie prawo do usunięcia konta, którego Użytkownik naruszył niniejszy Regulamin lub prawo obowiązujące w Rzeczpospolitej Polskiej, albo też podejmuje działania ingerujące w niezakłócone korzystanie z usługi przez innych Użytkowników lub dostarczanie treści bezprawnych.

 

  1. Reklamacje
  1. Użytkownik jest uprawniony do złożenia reklamacji dotyczącej funkcjonowania Serwisu.
  2. Reklamacje powinny być składane w formie elektronicznej poprzez formularz kontaktowy na stronie www.bartycka24.pl lub przesyłane e-mailem na adres: kontakt@bartycka24.pl.
  3. Reklamacja powinna zawierać w szczególności opis problemu będącego podstawą reklamacji oraz oznaczenie Użytkownika poprzez wskazanie danych umożliwiających udzielenie odpowiedzi na złożoną reklamację (adres e-mail).
  4. Sprzedający rozpatruje reklamację w terminie 14 dni od dnia jej otrzymania, przesyłając informację o sposobie jej rozpatrzenia na adres e-mail Użytkownika. W przypadku, gdy złożona reklamacja zawiera braki uniemożliwiające jej rozpatrzenie, Sprzedający niezwłocznie wzywa reklamującego do jej uzupełnienia, określając termin, nie krótszy niż 7 dni roboczych i zakres tego uzupełnienia, z pouczeniem, że nieuzupełnienie reklamacji w określonym terminie spowoduje pozostawienie reklamacji bez rozpoznania. 

 

  1. Postanowienia końcowe
  1. Administrator udostępnia niniejszy Regulamin w serwisie www.bartycka24.pl w sposób umożliwiający zapoznanie się z jego postanowieniami. Ponadto Administrator zobowiązuje się udostępnić Regulamin w formie pliku PDF na każde żądanie Użytkownika zgłoszone poprzez przesłanie informacji e-mail na adres: kontakt@bartycka24.pl.
  2. Administrator serwisu zastrzega sobie prawo do dokonania zmian w regulaminie. W razie dokonania zmian w regulaminie ujednolicona wersja regulaminu uwzględniająca wprowadzone zmiany zostanie opublikowana w Serwisie z określeniem daty jej wejścia w życie.
  3. Potencjalna zmiana właściciela lub administratora serwisu nie będzie miała wpływu na prawa i obowiązki użytkowników serwisu, zaś ewentualne zmiany treści regulaminu związane mogą być z dostosowaniem regulaminu do prawa obowiązującego w kraju serwisu. W szczególności użytkownik serwisu przyjmuje do wiadomości i akceptuje (bez konieczności dodatkowej akceptacji zmian) potencjalną zmianę regulaminu dostosowującą jego treść do obowiązujących lub zmienionych w przyszłości przez ustawodawcę przepisów polskiego prawa.
  4. Stowarzyszenie informuje, iż wiadomości wysyłane do Serwisu oraz do Stowarzyszenia za pośrednictwem sieci Internet, mogą zostać przechwycone przez osoby nieuprawnione. Upewnij się, że wysyłając daną wiadomość niepotrzebnie nie ujawniasz osobistych lub poufnych informacji, w szczególności ważnych danych osobowych.
  5. W sprawach nieuregulowanych Regulaminem mają zastosowanie odpowiednie przepisy prawa polskiego, a rozstrzyganie wynikłych sporów podlega sądom powszechnym.
  6. Niniejszy Regulamin obowiązuje od dnia 06.07.2018 roku.
góra strony


Znajdź nas w serwisach:

Ta witryna używa plików cookie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie plików cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki
( więcej o plikach cookie i polityce prywatności ).

x